2018. December 19. | Viola
Előző

Thrillerek...

Következő

John Updike: Nyúlcipő...

Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól

Bernáth József receptjei nekem nagyon bejönnek. Egy korábbi szakácskönyve alapján elsőre olyan jól sikerült a zserbóm, hogy az egész család egyöntetűen állította, pont olyan finom, mint a nagyié. Ilyen előzmények után várakozással fogtam kézbe új receptgyűjteményét, s nem csalódtam. Ahogy átlapoztam a könyvet, néztem a remek fotókat, beleolvastam a jól ismert finomságok receptjeibe, szinte éreztem a vanília, a fahéj, a méz, az olvasztott csoki és a többi fűszer illatát, számban éreztem a habos túrótöltelék ízét. Láttam magam előtt a nagyit, ahogy a gyúródeszka fölött nyújtja a tésztát. Ritkán adnak ki olyan szakácskönyvet, amelynek minden egyes receptjét akarjuk és el is tudjuk készíteni. Nos, a pont ilyen!

 

 

„Sokszor a legegyszerűbb, leghétköznapibb sütemények elkészítéséhez a legnehezebb megbízható receptet találni. Akinek nem volt olyan szerencséje, mint nekem, hogy édesanyám minden ebédhez frissen sült süteményt tálalt, a recepteket pedig továbbadta nekünk, gyermekeinek, annak óriási segítség lesz legújabb könyvem. Ebben a kötetben 54 klasszikus sós és édes sütemény receptjét osztom meg Önökkel, melyeket anno anyukáinktól vagy a nagyiktól leshettünk el. Ráadásul sok olyan hasznos tanácsot és praktikát is elárulok, melyek segítenek abban, hogy tökéletesen sikerüljenek süteményeink, akár zserbót, mézes bélest, fánkot, darázsfészket, non plus ultrát, piskótatekercset, vagy éppen krumplis pogácsát, sajtos tallért készítünk. Bízom benne, hogy aki egy kicsit is édesszájú, vagy egyszerűen csak szívesen felidézné gyermekkorának legédesebb ízeit, szívesen forgatja majd ezt a könyvet.” – Bernáth József

Előző

Thrillerek...

Következő

John Updike: Nyúlcipő...

Kövess minket!