2019. Július 17. | Endre, Elek
Előző

Lauren K. Denton: Menedék...

Következő

Salvador Dalí: Salvador Dalí titkos é...

Bill Clinton – James Patterson: Az elnök eltűnt

Mi történne, ha egy napon arra ébredne a világ, hogy eltűnt az amerikai elnök? Egyszerűen nyoma veszett a Fehér Házban, a világ legjobban őrzött épületében.És mi történne, ha ezt a képtelen történetet a világ legsikeresebb élő krimiszerzője írná meg és társszerzőként a volt amerikai elnököt, Bill Clintont jegyezhetnénk?

Nos, lighanem az történne, ami a valóságban is történik: a rajongók izgatottan számolják a napokat a könyv júniusi megjelenéséig. 2018 egyik legjobban várt újdonsága az amerikai könyvpremierrel egyidőben érkezik meg a magyar boltokba is!

Ritkán vár megjelenést annyira az amerikai könyvpiac, mint a bestseller író, James Patterson és a volt elnök, Bill Clinton közös krimijét: The President is Missing.
Kiadója szerint „sajátos elegye lesz intrikának, feszültségnek, globális drámának, olyan színfalak mögötti titkokkal elegyítve, melyekről csak egy amerikai elnök tudhatott – eddig.”
Maga Clinton elragadtatással beszélt a közös munkáról: „Leírni, milyen az élet a Fehér Házban, hogyan mennek a dolgok valójában – igazán remek szórakozás. Jimmel pedig csodás együtt dolgozni, mindig is ő volt a kedvencem.”

2018 egyik legjelentősebb könyves szenzációja. A nagyszerű thriller egy olyan eseményről szól, ami bármikor megtörténhet, és amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül.
A szerzők egy olyan fenyegetést vázolnak fel, amely nem csupán a Fehér Házat érinti, hanem egész Amerikát. A nemzetet elborítja a félelem és a kétségbeesés. Kiberterrorizmusól suttognak, kémkedésről, árulóról a kabinetben. Maga az elnök is gyanúsított, nem sokkal később pedig egyszerűen eltűnik…
A regény döbbenetes módon világít rá az Egyesült Államok belső működésére és sebezhető pontjaira. Ez az utóbbi évek legautentikusabb, leghátborzongatóbb története, tele olyan információkkal, melyekről csak egy egykori főparancsnok tudhat. Ugyanakkor naprakész, hiteles olvasmány is, melyről még évekig fognak beszélni.
 
Az álomcsapat összeállt… Clinton belső titkai és Patterson ragyogó történetmesélése teszik ezt a regényt az évtized politikai thrillerévé.
– Lee Child
 
A SZERZŐKRŐL
BILL CLINTONT 1992-ben az Egyesült Államok elnökévé választották, 2001-ig töltötte be a hivatalt. Miután távozott a Fehér Házból, létrehozta a Clinton Alapítványt, amely világszerte végez egészségfejlesztő programokat, segíti a nők előrelépési lehetőségeit, küzd a gyermekkori elhízás és megelőzhető betegségek ellen, gazdasági és növekedési lehetőségeket teremt, és felhívja a figyelmet a klímaváltozásra. Több fontos mű szerzője, köztük az Életem című könyvé, amely sokáig vezette a nemzetközi olvasottsági listákat. Ez az első regénye.
 
JAMES PATTERSON az Amerikai Nemzeti Könyvalaptól megkapta az „Irodalmi-díjat”. A The New York Times bestseller listáját a legtöbb könyvvel vezető íróként Guinness-rekordot tart, műveit világszerte közel 400 millió példányban adták el. 

Előző

Lauren K. Denton: Menedék...

Következő

Salvador Dalí: Salvador Dalí titkos é...

Kövess minket!