2020. Július 09. | Lukrécia
Előző

Maurer Dóra kiállítás a Tate Modernb...

Következő

Eötvös Loránd fényképei...

The Fans Strike Back – Csillagok háborúja kiállítás

George Lucas filmrendező 1977-ben alkotta meg a Csillagok háborúja univerzumát. A filmláncolat immár több mint 40 éve száguld töretlen sikerrel, generáción átívelő népszerűsége szinte páratlan.

  

Több éves előkészítő munka eredményeként 2019 decemberében mutatják be a mozik a Csillagok háborúja 9. epizódját, Skywalker kora címmel. A filmpremierhez kapcsolódva rendezik meg Magyarországon is a Csillagok háborúja – The Fans Strike back gyűjtői kiállítást.

 

A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezik egyenesen Párizsból Budapestre, a Bálnába. A kiállítás autentikus környezetben, közel 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. A tárlat elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái. A kiállításon különleges audiovizuális effektek is felelevenítik a Csillagok háborúja ikonikus világát.

 

A Csillagok háborúja – The Fans Strike back kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló virtual reality élménysarok és a Jedi kiképző ring. A virtual reality teremben több űrcsatát is átélhetnek a látogatók, majd az izgalmakat egy igazi űrbárban pihenhetik ki. Egyedülálló díszletben kel életre a Csillagok háborúja univerzum, felelevenednek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők.

 

Találkozhatunk a filmből jól ismert - Chewbacca, Yoda, R2D2, C-3PO, a Sithek, Darth Vader és további sok más főszereplő és szereplő - életnagyságú figurájával, megcsodálhatunk százharminc limitált kiadású figurát, és több mint harminc ember méretű páncélzatot is. Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolc méteres Palpatine trónterem és az Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata is. A látogatók megtekinthetnek egy mitikus fegyverekből álló kollekciót, de a kézi készítésű diorámák és sisakok is lenyűgözőek.

 

A kiállítás green box fotóstúdiójában a választott kedvenccel fotókat lehet készíteni.

 

Helyszín és időpont: Bálna, 2019. szeptember 15 – december 31.
Forrás: LetsGo Company

 

Előző

Maurer Dóra kiállítás a Tate Modernb...

Következő

Eötvös Loránd fényképei...

Kövess minket!