2021. Január 22. | Vince, Artúr
Előző

A végtelen színe – kék dimenziók a...

Következő

Kirakat-kiállítás Nyári Krisztiánna...

Szörnyecskékkel a félelem ellen

Bár a Deák17 Galéria jelenleg zárva tart, 2020. április 15-től izgalmas művészeti kiállítás tekinthető meg weboldalán.  Én kicsi szörnyem – Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban címmel. A kiállításhoz egy olyan múzeumpedagógiai foglalkozás is tartozik, amely 7-12 éveseknek szól, és bátran neki lehet állni otthon, együtt a családdal vagy egyedül is.

 

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget ad közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében.  A szörnyek ábrázolása meddig szorongásoldó és mettől kezdve szorongáskeltő jelenségek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz?

 

Kiállító művészek: Baranyai (b) András, Bölecz Lilla, Cselőtei Zsófia, Dániel András, Felvidéki Miklós, Ferth Tímea, Grela Alexandra, Hanga Réka, Herbszt László, Horváth Ildikó, Kállai Nagy Krisztina, Kecskés Judit, Kun Fruzsina, Kürti Andrea, M. Nagy Szilvia, Makhult Gabriella, Maros Krisztina, Metzing Eszter, Molnár Jacqueline, Nagy Nobert, Nagy Zoltán, Orosz Annabella, Remsey Dávid, Rényi Krisztina, Rofusz Kinga, Szegedi Kata, Szimonidész Hajnalka, Takács Mari, Vihart Anna

 

 

Utánajártunk: Így neveld szobaszörnyed – azok a gyerekek, akik kedvet kaptak a csodálatos lények tartásához, most készíthetnek maguknak egy izgő-mozgó példányt. A Deák17 Galéria honlapjáról letölthető segítségekkel létrehozhatnak egy saját fenevadat otthonra, tulajdonságait, kinézetét pedig egy játék segítségével a véletlenre is bízhatják. Időigény:  60-90 perc Korosztály: 7-12 év, de segítséggel kisebbeknek is ajánljuk.
A  további részletek megtalálhatók a Deák17 Galéria honlapján: http://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/igy-neveld-a-szobaszornyed

 

Előző

A végtelen színe – kék dimenziók a...

Következő

Kirakat-kiállítás Nyári Krisztiánna...

Kövess minket!