2020. Szeptember 23. | Tekla, Líviusz

Párhuzamos dimenziók

Lossonczy Tamás alkotása
Gyarmathy Tihamér pár hónappal ezelőtt előkerült mappája adta az apropót e kiállításhoz. A hagyatékban megtalált mappa több mint száz lapot tartalmazott, ezek közül majd 80 darab szignált és jó részük datált is. Az 1940-es évektől a 80-as évekig terjed a művek készültének ideje, ami azért különleges, mert így egy gazdag áttekintését kapjuk Gyarmathy rajzművészetének.

 

Azt nem tudjuk hogyan kerültek egy mappába ezek a jellemzően kisméretű, időben egymástól távol született művek. A képeket látva szinte adta magát az ötlet: állítsuk ki ezeket együtt egy olyan művész munkáival, aki életútjában és művészetében hasonló utat járt be, mint Gyarmathy.

 

Lossonczy Tamás művészete sok tekintetben rokon az övével ezek egyike az a kiapadhatatlan vizuális fantázia, sziporkázó szellemes gazdagság, amely festészetüket, de még inkább grafikai munkásságukat jellemzi.

 

Mindkettőjük életművének ebből a négy évtizedéből válogattak műveket, hogy együtt láthassák megjelenni a MissionArt Galéria falain a „Párhuzamos dimenziókat”.

Helyszín és időpont: MissionArt Galéria 2019.03.28. - 2019.04.15.

 

Kövess minket!