2019. Január 17. | Antal, Antónia
Előző

Piszok Alfréd és a többiek...

Következő

„Összetevők”...

Nyári kert

Olga Tobreluts Nyári Kert című kiállításának látogatói még bizonyosan őrzik emlékezetükben a sűrű lombú fák, a napsugarak, és a fasorok között fúvó friss szellő emlékeit. Hogyan lehetséges a nyári csatangolások felidézése tél idején időutazás nélkül?

Hogyan lehetséges a napos nyári séták illúzióját létrehozni? Hogyan emlékszünk vissza életünk egyes pillanataira? Különösen a kellemes emlékekre, újból és újból visszagondolunk, felidézve a hozzájuk kötődő érzéseinket. Az asszociatív művészet segít ezeknek az emlékeknek a revitalizálásában. A festészet mindig is az asszociatív művészetek közé tartozott, amely lehetővé teszi a bejutást az elfeledett emlékekhez.

 

Pontosabban, a festészet volt az a média, amely a jelenlét vizuális illúzióját hozta létre. De a fejlődés nem áll meg, és a képalkotásnak újabb és újabb formái jönnek létre. A multimédia és a lencsékre történő nyomtatás kortárs technológiája lehetőséget ad olyan vizuális illúziók megalkotására, melyek életre keltik emlékezetünket. A Nyári Kert sorozat darabjai sztereo-vario technikával készültek, mely lenyűgözi a nézőt azáltal, hogy változó holografikus képeken keresztül pontosan adja vissza az így megjelenített érzelmeket.

 

Az alkotó, Olga Tobreluts a média művészet úttörője, aki hosszú ideje sikeres kísérleteket folytat az új médiával és technikákkal. Az UVG Art Galleryben nyíló egyéni kiállítása rég várt esemény. Olga Tobreluts már karrierje kezdetétől kísérletezik a legkülönbözőbb a fotóművészet és filmszínház, a videó és festmészet keverékeivel. Most, 25 év elteltével a technológiák és technikák végre utólérték törekvéseit és megbízható segítőivé váltak a közönség számára készített illúziók létrehozásában. A Nyári kert című kiállítás elrepíti a nézőket Szentpétervárra, ahol érezhetik a szél szelíd csiklandozását, a napsugarak kacsintását ahogy egy nyári napon egy kertben sétálnak.

 

Az UVG Art Gallery kiállítása olyan, mint a nyugalom szigete egy nyüzsgő metropoliszban, ahol a képek - mint tündérmesék darabkái - időkapuk, melyek lehetőséget nyújtanak a pihenésre és megnyugvásra mindenkinek, aki megtekinti a kiállítást.

 

Helyszín és időpont: UVG Art Gallery, megtekinthető 2018. június 10-ig.

Előző

Piszok Alfréd és a többiek...

Következő

„Összetevők”...

Kövess minket!