2018. December 12. | Gabriella

Nyári élet – Breznay Pál kiállítása

Breznay Pál festőművész legnépszerűbb munkái a fürdős és lovas témájú festményei, amelyekkel Európa-szerte rendszeresen megmutatkozik hazai és külföldi galériákban és művészeti vásárokon. Vizes témájú munkáit idén a francia közönség is láthatta a párizsi kortárs művészet egyik központjában, a Galerie Etienne de Causans-ban.

 

A fürdők és lovardák fontos helyszínei a művész életének, hiszen gyerekkorában rengeteget látogatta a méltán híres budapesti gyógyfürdőket és hódolt lovas szenvedélyének a budapesti, ravennai és párizsi lovardákban. Francia kötődése szintén tagadhatatlan: a mediterrán fények őt is megihletik. Élettel teli, harmonikus képei a mindennapi élet gondjaira jelentenek feloldást világunk nagy forgatagában. A tenger, a víz, az élet szeretete az, ami a festőt megihleti.

 

Az alkotó a hazai kiállítások mellett több mint 15 éve állít ki rendszeresen Franciaországban és Németországban. Breznay festményei Európában és Amerikában is egyre ismertebbek, művei megtalálhatók jelentős köz- és magángyűjteményekben is.

 

Utoljára a hazai közönség kiállításon Breznay képeket tavaly láthatott, bár azok nem Pál alkotásai voltak, hanem édesapja, Breznay József festőművész remekművei kerültek bemutatásra a Vigadó Galériában a művész születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett kiállításon.

 

Helyszín és időpont: Pintér Kortárs & Dizájn Galéria, 2017. okt.28-november 18.

Kövess minket!