2019. Április 20. | Tivadar
Előző

Blitz Galeria – Urban Heroes...

Következő

Svájci szürrealizmus...

Nagybányai művészportrék

A kiskunhalasi múzeum felvállalta azt a feladatot, hogy a nagybányai művészek és Thorma János életművét megismertesse a nagyközönséggel. A programsorozat első lépéseként 2017-ben 200 m2alapterületen a múzeum új, kétszintes épületszárnyában megnyílt a 115 festménynek otthont adó Thorma Galéria – Thorma János festészete tárlat és a Bay Gyűjtemény – Nagybányai művészeti állandó kiállítás, amely Magyarország legnagyobb, a nagybányai művésztelepen alkotók munkásságát a kezdetektől a fennállásáig bemutató kiállítása.

 

A Kiskunhalasi Őszi Tárlat keretében a múzeum folytatni kívánja a nagybányai művészetet bemutató tevékenységét és minden esztendő derekán megszervez egy olyan időszaki kiállítást, amelyben a nagybányai alkotók munkásságának sokrétűbb bemutatására törekszik.

 

Az idei Nagybányai művészportrék tárlat 29 művész 44 alkotásával a múzeum látványos módon avatja be a nézőt az alkotók és arcképeik megismertetésébe. A nagybányai festők arcképei tárlat szomszédságában található Bay Gyűjteményben ugyanannak a művésznek egy-egy reprezentatív alkotásaival is találkozhat a látogató. A 30 önarckép és a 14 művésztársról készült festmény betekintést nyújt a művészek érzelmekkel átszőtt, baráti és családi kötelékekkel megerősített gazdag világába.

 

Cél, hogy a művésztelep jelentős és kevésbé ismert alkotóiról is minél árnyaltabb és hitelesebb képet láthasson az érdeklődő közönség és a szakma egyaránt.

 

Helyszín és időpont: Kiskunhalas, Thorma János Múzeum, 2018. augusztus 28 - december 9.

 

Előző

Blitz Galeria – Urban Heroes...

Következő

Svájci szürrealizmus...

Kövess minket!