2017. December 14. | Szilárda
Előző

Writing with Light...

Következő

„Mentés másként…”...

II. Jótékonysági kortárs művészeti aukció

A több mint negyedszázada működő Transzplantációs Alapítvány egyik legfontosabb programja az egyhetes „Mi is nyaralunk” elnevezésű tábor.
Célja a szervátültetett gyermekek testi-lelki rehabilitációja, valamint társadalmi re-integrációja. A táborban a közösségi életbe való sikeres visszatérésüket rekreációs programokkal segítik: csoportos beszélgetésekkel, sok sporttal, kalandparkkal, motorozással, együttes játékkal. Az alapítvány fontosnak tartja, hogy az érintett családok minél előbb felismerjék, hogy gyerekeik, a súlyos és gyakran hosszú évekig tartó betegség után, a sikeres szervátültetésnek köszönhetően újra teljes értékű életet élhetnek.


A tábort 2004 óta minden nyáron megrendezésre kerül. A 21 év alatti szervátültetett és szervátültetésre váró gyermekek, 18 év alatti testvéreik és a 12 év alatti gyermek egy felnőtt kísérője ingyen üdülhet a Balatonnál. 2016-ban több mint 100 gyermek, 70 szülő és 30 önkéntes segítő vett részt a táborban, ehhez komoly mértékben hozzájárult a tavalyi, első jótékonysági aukciónk.

Mivel az alapítvány teljes egészében adományokból tartja fenn magát, a nyári tábor anyagi feltételeinek megteremtésére évről évre adományokat várnak. A színvonalas és tartalmas programok biztosítása érdekében idén is ismert kortárs művészek alkotásait bocsátják árverésre.

Köszönet minden művésznek, akik felajánlották egy vagy több műalkotásukat a jótékonysági árverésre, köszönet minden szervezőnek, akik hozzájárultak az aukció megvalósításához, és köszönet  mindenkinek, aki vásárlásával hozzájárul a MI IS NYARALUNK élményterápiás, rehabilitációs balatoni táboruk működéséhez.

Helyszín és időpont: SCH Galéria  (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37.), 2017. március 24.18 óra.  Az aukcióra kerülő műalkotások 2017. március 24-ig megtekinthetők a SCH Galériában.


Előző

Writing with Light...

Következő

„Mentés másként…”...

Kövess minket!