2017. November 25. | Katalin
Előző

Huszadik századi protestáns életutak...

Következő

Körülöttünk...

Autók és festmények találkozása

Barabás Zsófi

Elindult a Culture Cube kiállítássorozat, amely keretében magyar kortárs alkotók munkáinak ad otthont a Wallis Motor Pest márkakereskedése. A szalon új kezdeményezése Barabás Zsófi képválogatásával indult.  

 

A MINI mögött egy olyan közösség áll, akik a szabad életérzés elkötelezett hívei, mindenük a városi pezsgés és nyitottak a művészetekre. Minderre még jobban ráerősít a Wallis Motor Pest márkakereskedés, és a szalon egy teljesen új oldaláról mutatkozik be: áprilistól nem csak autókat találnak majd a márka szerelmesei a bemutatóteremben, de kortárs magyar alkotók munkáit is közelebbről megismerhetik.

 

A Culture Cube elsőként Barabás Zsófi festőművészt látja vendégül, akinek munkái hat héten keresztül lesznek láthatók a Hungária körúti szalonban. A geometrikus elemeket felvonultató festőművész gyakran inspirálódik más országok kultúrájából és látványvilágából, művei pedig már a világ számos pontján kerültek kiállításra Tokiótól kezdve, Tallinon és Rómán át, egészen Londonig. A megszokott galériás környezet után a műkedvelők most egy formabontó helyszínen, egészen új megvilágításból szemlélhetik alkotásait.  

 

„A galériákban, ahol általában kiállítok nagy, letisztult, fehér felületekre kerülnek a képek, így viszont itt vannak az autók a térben, és ez egy nagyon izgalmas kombináció. Azért örülök a lehetőségnek, mert így más emberekhez is eljut az a művészet, amit én csinálok, egy új kontextusban jelennek meg a festményeim. Szerintem, aki egy MINI autót választ, annak az sem feltétlenül mindegy, mi kerül az otthonában a falra.” - tette hozzá Barabás Zsófi.

 

Helyszín és időpont: Wallis Motor Pest márkakereskedése, megtekinthető: 2017. május 16-ig 

Előző

Huszadik századi protestáns életutak...

Következő

Körülöttünk...

Kövess minket!