2019. Február 19. | Zsuzsanna
Előző

Fogadj örökbe!...

Következő

Futás az egészségért...

Prémium ingatlanok, prémium ügyfeleknek

Az ingatlanpiac, már több mint három éve szakadatlan emelkedésben van, s úgy tűnik, ezen belül egyre nagyobb igény mutatkozik a prémiumminőségű, nagy értékű ingatlanokra is. Az 50 millió forint feletti, kiváló minőségű ingatlanok világa azonban egy speciális piac, amely különleges elbánást igényel. A nagy értékű ingatlanok értékesítési lehetőségeiről a Duna House szakemberét kérdeztük.

 

"A válságot követően az egyébként is gyengélkedő ingatlanpiacnak csupán kb. 1%-át tették ki a nagy értékűek, vagyis az 50 millió Ft fölötti, kiváló minőségű, vagy „prime” ingatlanok piaca. Számszerűen, tehát nagyságrendileg alig ha ezer ilyen ingatlan fogyott el egy évben. A vásárlások zöme ebben az időben egyébként is „szükségtranzakció” volt, vagyis elsősorban csak azok vásároltak, akiknek az élethelyzete szükségszerűen megkövetelte azt.

 

A piaci fordulat 2014-ben következett be, a lendület a mai napig kitart, olyannyira, hogy idén akár 150 ezer körüli adás-vételt is realizálhat a teljes hazai lakóingatlan szektor. Elsőnek a befektetők jelentek meg, akik az alacsony jegybanki kamatkörnyezetnek és a szintén alacsony ingatlanáraknak köszönhetően nagy számban vásárolták fel a lakásokat. Időközben az elhalasztott vásárlások is elkezdtek a piacra szivárogni, így mind a forgalom, mind pedig az árak elindultak fölfelé

 

Ezzel egy időben megjelent a piacon a nagy értékű ingatlanok iránti növekvő igény is. Számuk nemcsak a forgalommal együtt emelkedett, de a teljes piacon belüli arányuk is egyre nőtt az elmúlt három évben. A korábbi piac 1%-ához képest az utóbbi hónapokban inkább 3-4% volt a részarányuk, ami éves szinten 5-6 ezer ilyen méretű ingatlant jelenthet országosan.

 


A nagy értékű, akár több százmillió forintos ingatlanok ügyfélköre speciális szolgáltatásra vágyik ingatlankereséskor. Ezt a – sokszor külföldi – ügyfélkört érdemes prémium kiszolgálásban részesíteni, főleg az egyedi igények és életvitel okán. A Duna House ingatlanközvetítő, PRIME márkanév alatt külön ingatlan-adatbázist üzemeltet és legjobb szakembereiből külön értékesítői csapatot tart fent erre a vásárlói közönségre.

 

A www.dhprime.hu oldalon jelenleg több mint 260 ingatlant különített el a Duna House, amelyek megfelelnek a prémium minőségnek. Nagyjából 50 milliónál indulnak az árak és bár zömmel milliárd alatt tudunk keresgélni, találhatunk e fölött, sőt 2 milliárdnál drágább, Andrássy úti villát is. Csak érdekességképp: az ingatlan alapterülete 2230 m2, amelyhez egy 1118 m2-es kert is tartozik. A hirdetés szerint ebben „4 luxuslakás került kialakításra, a legmodernebb technológia és legmagasabb kategóriájú anyagok beépítésével. Az egyedi olasz csillárok, Globo, Carlo Frattini szaniterek és csaptelepek, márvány burkolatok, intarziás parketták látványa előkelő hangulatot varázsol. A fűtés- és hűtésrendszert fan coil rendszer, radiátor, és elektromos padlófűtés kombinációja alkotja, amit szellőző, és légcserélő berendezések egészítenek ki.”

 

A több százmilliós ingatlanok javarészt a klasszikus „presztízs-kerületekben” – vagyis Pesten az V., Budán a II. és XII. – találhatóak, vagy a Balaton partján. Ez utóbbi esetben az ingatlan minősége, szolgáltatásai és mérete még csak a kezdet, itt a panoráma az, amely további értéknövelő tényező. Például egy balatongyöröki, több mint félmilliárd forintos kúriáról ezt írják: „9620 nm-es parkosított telken található 325 nm-es lakótérrel, 8 szobával, négy fürdőszobával, gardróbbal, télikerttel, tetőterasszal, a kertben hatalmas úszómedencével és egy új építésű, 80 nm-es házzal. Az ingatlan területén összesen 10 gépjármű beállására van lehetőség. … A telek kuriózuma, egy napi 50 m3 ásványvíz kivételére engedélyezett kút, melynek vize alacsony deutérium tartalma miatt különösen értékes. Az ásványvíz neve: Káli Aqua Mineral, mely természetes ásványvízként forgalmazható.”

 


A PRIME szolgáltatás mind az ilyen igényű eladók, mind a leendő vásárlók részére a megszokott közvetítői tevekénységen felül igyekszik teljesíteni. A PRIME ingatlanok értékesítésével kizárólag olyan értékesítők foglalkoznak, akik külön oktatásban részesültek azért, hogy a hozzájuk kerülő, több mint luxus ingatlanokat a legnagyobb szakértelemmel hirdessék, és a leghatékonyabban értékesítsék. Ezen kiemelt értékesítők felkutatják azokat a hirdetési felületeket, ahol az ilyen típusú ingatlanok iránt érdeklődők is megfordulnak."

 

Előző

Fogadj örökbe!...

Következő

Futás az egészségért...

Kövess minket!