2018. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

A verseny elkezdődik…...

Következő

Házi kedvenceink...

17. Ásványbörze és Geo Napok

A Lurdy-Ház egy különleges, meseszerű birodalomnak ad otthont, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt érdekes programokat találhatnak. A Geo Napokhoz kapcsolódó kiállításon bemutatkozik az Év ásványa, a kvarc, és az Év ősmaradványa, a Barlangi medve.

 

Lesznek kreatív programok, drágakő meghatározás, illetve a Lelkes Ásványbörzék egyik hagyományos gyermekprogramja az aranymosás, ahol apró kincseket találhatnak a gyerekek, amelyeket az aranymosás technikájával kell a homok közül kimosni. Ezek a kincsek nem aranyrögök, hanem különböző ásványok és kövületek, és a szerencsések 75 millió éves cápafogakra is lelhetnek. Szombaton és vasárnap a kicsik egy játékos „tanösvényen” keresztül közelebb kerülhetnek a Föld és a geológia rejtelmeihez is, valamint készíthetnek „zseb talajszelvényt”-t, hajtogathatnak dinót, festhetnek gipsz ősmaradványt, barkácsolhatnak denevércsipeszt, és élőben végignézhetik egy mini vulkán kitörését is.

 

Lesz 3D-s barlangvetítést is (Szo-V), amely a korábbi börzék tapasztalatai alapján minden korosztály fantáziáját megragadja. A vetítések során szinte kézzel fogható térérzékelés mellett tárul elénk a barlangok csodálatos világa, és a barlangi ásványok szemet gyönyörködtető képe. A kisállat simogató most is várja majd az érdeklődőket, ahol ezúttal a bátrak kígyóval is fényképezkedhetnek (Szo-V), és számos lehetőség adódik ezoterikus szolgáltatások kipróbálására is.

 

A kiállítás területén található egészségsziget is, illetve a kiállított ásványok és meteoritok mellett belőlük készült tárgyak is vásárolhatók. Több hasznos és érdekes előadás várja az érdeklődőket dinoszauruszokról és drágakövekről. Az ásványok és az állatok mellett pedig a növények is nagy szerephez jutnak, egy bonsai kiállítás is megtekinthető lesz. A látogatók a hét két utolsó napján részt vehetnek látványos és meghökkentő kísérletekben is, amelyek során például folyékony nitrogénnel hűtenek rugalmas dolgokat (pl. rózsát vagy lufit).

 

Amiről pedig nem szabad elfeledkezni, hogy ezekre az eseményekre azoknak is érdemes kilátogatni, akiknek fiókjában ott lapul egy-egy ismeretlen szépség, hiszen a börzén szakemberek segítenek az ingyenes drágakő-határozásokon.

Helyszín és időpont: Lurdy-Ház, 2017. június 9-10-11.

,
Előző

A verseny elkezdődik…...

Következő

Házi kedvenceink...

Kövess minket!